Διχασμένες Αλήθειες – Θεσ/νίκη 28.02.10

ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Στις 28.02.10 έγινε παρουσίαση του τελευταίου δίσκου (Σπάσε τον Κανόνα) των «Διχασμένες Αλήθειες» από Θεσσαλονίκη.

Γειά χαρά από τον 105FM, όλα καλά;

Δ.Α. Όλα καλά φίλε, πιστεύω να είστε και σεις καλά!

Πότε ξεκίνησαν οι «Διχασμένες Αλήθειες»;

Δ.Α. Ξεκινήσαμε στα τέλη του 1997, μια παρέα από πιτσιρικάδες που δεν είχε ιδέα από μουσική αλλά ένιωθε την ανάγκη να εκφραστεί μέσα από αυτή…

To ονομά σας από πού προήλθε;

Δ.Α. Το όνομα ήταν δικιά μας ιδέα. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η αλήθεια δεν έχει μόνο ένα πρόσωπο, μπορεί να φέρει χαρά σε αυτόν που δικαιώνεται αλλά και δάκρυα σε αυτόν που δεν την αντέχει. Από μουσικής πλευράς βέβαια πιστεύουμε ότι το όνομα μας ταιριάζει μιας και είμαστε κάπως «διχασμένοι»- δεν αντιπροσωπεύουμε κάποιο είδος αλλά είμαστε λίγο metal, λίγο punk, λίγο rock,  hip-hop κτλ..

Ποιά στάση κρατάτε ως μπάντα;

Δ.Α. Κυκλοφορούμε τα cd μόνοι μας με το γνωστό τρόπο «χέρι-χέρι». Τις ηχογραφήσεις, το υλικό (cd, εξώφυλλα, γραφιστικά) τα αναλαμβάνουμε οι ίδιοι, είτε σα δουλειά είτε σαν έξοδα. Οι χώροι που παίζουμε είναι αυτοοργανωμένα στέκια και καταλήψεις. Γενικά δεν θέλουμε η μπάντα να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης δισκογραφικών εταιρειών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Έχετε κάποια πολιτική στάση-θέση;

Δ.Α. Η πολιτική μας στάση και θέση εκφράζεται μέσα από τους στίχους μας. Γι’ αυτούς που ίσως δεν κατανοούν τους στίχους ή θέλουν να δίνουν δικές τους ερμηνείες λέμε ότι δεν ανήκουμε σε χώρους της ακροδεξιάς, της δεξιάς, του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού και γενικώς σε καμία πολιτική παράταξη που στρογγυλοκάθεται στα έδρανα της βουλής και στο σβέρκο μας.

Επιρροές που ενδεχομένως έχετε…

Δ.Α. Αν εννοείς μουσικές επιρροές, σα σύνολο δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Από το συγκρότημα έχουν περάσει πολλά μέλη και ο καθένας μας είχε και έχει τα ακούσματά του. Στιχουργικά τόσο οι κοινωνικοπολιτικοί όσο και οι πιο προσωπικοί στίχοι, στους οποίους ο καθένας μπορεί να δώσει τη δικιά του ερμηνεία , η επιρροή είναι απλά η καθημερινότητα.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το είδος μουσικής σας;

Δ.Α. Πιστεύω ότι απαντήσαμε πιο πάνω. Δε μας ενδιαφέρει να μπούμε σε κάποιο καλούπι. Ο καθένας μπορεί να περιγράφει το είδος της μουσικής μας όπως νομίζει.

Οι στίχοι σας πού κυμαίνονται;

Δ.Α. Γενικά ισχύει ότι αναφέρθηκε πριν. Όσον αφορά κάθε τραγούδι ξεχωριστά θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες αφού κάθε τραγούδι γράφτηκε για κάποιο ξεχωριστό λόγο και δε νομίζω ότι θα με άντεχε κάποιος να μονολογώ ασύστολα για ώρες.

Τι υλικό έχετε κυκλοφορήσει;

Δ.Α. Το 2001 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας  ομώνυμο cd. Το 2003 το cd «Εγώ ειμί το φως». Το 2006 το «Πότισέ με υπερβολές». Το 2009 το «Σπάσε τον κανόνα». Παράλληλα κάποια κομμάτια συμπεριλήφθηκαν σε διάφορες DIY συλλογές.

Η ηχογράφηση του «σπάσε τον κανόνα» πότε και πού έγινε;

Δ.Α. Η ηχογράφηση ξεκίνησε στα μέσα του 2009 από εμάς τους ίδιους στο δικό μας χώρο που κάνουμε πρόβες, με δικά μας και κάποια δανεικά μηχανήματα. Η μίξη έγινε επίσης από εμάς. Το cd ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2009 και  στην κυκλοφορία του συμπεριλάβαμε και 12 ακόμα τραγούδια από προηγούμενα cd μας με σκοπό να δώσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε αυτούς που δεν είχαν ξανακούσει τη μουσική μας.

Ευχαριστούμε από τον 105FM…

Δ.Α. Να στε καλά και να κάνετε αυτό που ξέρετε με σκοπό να φέρετε κι άλλο κόσμο κοντά στην ανεξάρτητη μουσική.

Advertisements

About tsimenteniavavulwna

Η Τσιμεντένια Βαβυλώνα αποτελεί μιά μουσική/θεματική εκπομπή που λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα του ελεύθερου και αυτοοργανωμένου 105FM Μυτιλήνης. punx undead
Gallery | This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s