Ασύμμετρη Απειλή – Καβάλα 18.04.10

ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ

Στις 18.04.10 έγινε η παρουσίαση του 2ου ντέμο των «Ασύμμετρη Απειλή¨ από Καβάλα…

Παρακάτω η συνέντευξη του σχήματος…

Γειά χαρά από τον 105FM

Α.Α. Γειά σας παίδες!

Από πού πήρατε το όνομά σας και τι σημαίνει για σας;

Α.Α Ο όρος «Ασύμμετρη απειλή» είναι σύγχρονος στρατιωτικός όρος που καθιερώθηκε κυρίως από στρατιωτικούς αναλυτές πολεμικών επιχειρήσεων μόλις στις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ο όρος αυτός περιέχεται στα σενάρια νατοϊκών και εθνικών ασκήσεων καθώς και σε περιορισμένες κατά τόπους δραστηριότητες αμυντικής ανάπτυξης. Σήμερα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε ανάπτυξη ειδικών μέτρων ασφαλείας.

…Στις ασύμμετρες απειλές/συγκρούσεις συγκαταλέγονται ακόμη και οι επιθέσεις ανταρτών, τρομοκρατικών ομάδων ή άλλων οργανωμένων οντοτήτων που ενστερνίζονται τα ανωτέρω, και μπορεί να χρησιμοποιούν από συμβατικά ή αυτοσχέδια όπλα μέχρι όπλα μαζικής καταστροφής WMD (Weapons of Mass Destruction), πχ μικρά πυρηνικά (mini πυρηνικές βόμβες πλουτωνίου), ραδιολογικά (π.χ. dirty bombs), χημικά και βιολογικά όπλα. Ιστορικά, τέτοιες μεθόδους ακολούθησαν ασθενέστερες δυνάμεις εναντίον πολύ ισχυρότερων αντιπάλων (κυβερνήσεων κρατών ή πολυεθνικών οντοτήτων, πχ συλλογικών οργανισμών άμυνας και ασφάλειας)…»

Πότε σχηματίστηκε η μπάντα; Τι σχέσεις έχετε με τα άλλα καβαλιώτικα γκρούπ;

Α.Α. O παραπάνω ορισμός και η περίφημη φράση του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα -με την φράση του-  Η διασπορά των συμβάντων, δηλαδή των πυρκαγιών ο χρόνος ακόμη και οι νυχτερινές επιθέσεις, με αναφλέξεις στις τρεις και στις τέσσερις τη νύχτα και σε απίθανα μέρη, όπου η προσπέλαση σε αυτά δεν είναι ούτε από κάποιο τυχαίο διαβάτη, ή αυτοκινητιστή, μας οδηγούν στο συμπέρασμα όχι να διατυπώνουμε ερωτήματα, αλλά να κοιτάξουμε πώς να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την ασύμμετρη απειλή», μας έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα (κοινώς σφαλιάρα), για την δημιουργία των ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ! Όλοι μας παίζαμε σε άλλες μπάντες από Καβάλα όπως ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΦΥΛΗ -ΚΟΙΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ- RAJAHTAA- και τον Οκτώμβριο του 2006 δημιουργήσαμε τους ασύμμετρη…

Ποιό είναι το ύφος των Ασύμμετρη;

Α.Α. Οι α.α. είναι μπάντα με punk hardcore ήχο και ελλήνικο στίχο, άλλες φορές κοινωνικό και άλλες φορές πολιτικό, φυσικά προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μελους της μπάντας!

Ποιά στάση κρατάτε ως συγκρότημα;

Α.Α. Συμμετείχαμε σε πολλά lives σε πολλές πόλεις της βόρειας ελλάδος και όχι μόνο ( ΣΕΡΡΕΣ, ΞΑΝΘΗ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΚΟΖΑΝΗ, ΒΟΛΟ, ΤΥΡΝΑΒΟ κ.α.), πολλά από τα οποία ήταν  για πολιτικούς κρατούμενους άλλα για φίλους που είχαν προβληματα υγείας και άλλα για την αυτοοργάνωμενη punk σκήνή…

Χωρίς σπόνσορες και νταβάδες πάνω απο τα κεφάλια μας.

Οι στίχοι σας;

Α.Α. Πολλά τραγούδια των α.α. περιγράφουν την καθημερινότητα των αστέγων, κάνουν αυτοκριτική στην σκηνή και τον χώρο μας ,θίγουν το νέο εργασιακό μεσαίωνα , το δίλημα του παραβατικού ή μη ανθρώπου μπροστά στην κοινωνική επιβίωση…και άλλα θέματα καθημερινότητας και τρόπου ζωής μας.

Τι υλικό έχετε κυκλοφορήσει;

Α.Α. Στο ενεργήτικο της μπάντας είναι 2 ηχογραφήσεις που η διανομή τους έγινε μέσω ενός cdr χωρίς αντίτιμο!

Σχέδια για το μέλλον;

Α.Α. Οι α.α. συνεχίζουν την πορεία τους και ετοιμάζονται για νέες ηχογραφήσεις. Σημαντικό για τους α.α. είναι η δημιουργία αυτοοδιαχειριζομένων studio στο τει καβαλας μαζι με άλλες μπάντες της πόλης που κινούνται πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα λόγου  και δράσης.

Τρόποι επικοινωνίας;

Α.Α. www.myspace.com/asymmetryapeilh

http://accionmutantecollective.blogspot.com/

http://anarxikoikavalas.blogspot.com/

Advertisements

About tsimenteniavavulwna

Η Τσιμεντένια Βαβυλώνα αποτελεί μιά μουσική/θεματική εκπομπή που λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα του ελεύθερου και αυτοοργανωμένου 105FM Μυτιλήνης. punx undead
Gallery | This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s